Климпуш-Цинцадзе: Україна переймає європейську модель поводження з відходами

Климпуш-Цинцадзе: Україна переймає європейську модель поводження з відходами

Укрінформ
Україна має потенціал обігу коштів у галузі поводження з відходами 1,25 млрд доларів. 

Про це сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції у Києві на тему: "Нова політика управління відходами - основа економіки замкненого циклу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Британії обіг коштів у сфері поведінки з відходами становить 12 млрд доларів, працюють 3 тисячі підприємств та 70 тисяч працівників. В Україні потенціал до обігу коштів - 1 млрд 250 млн доларів”, - зазначила Климпуш-Цинцадзе

За її словами, управління відходами - це потенціал для зміни ринку праці, впровадження нових технологій, збереження екології. Вона зазначила, що не сподівається на швидкі зміни в управлінні відходами, але вони будуть, і Україна переймає європейську модель відповідального поводження з відходами. 

"Виконання зобов'язань в рамках Угоди про асоціацію з ЄС - це відповідальність. Переробка сміття потребуватиме інвестицій, збільшить витрати підприємців, але призведе до екологічного одужання країни", - наголосила вона. 

Читайте також: Умови ведення бізнесу в Україні будуть конкурентними - Гройсман

За її словами, внесення змін до закону про відходи, які набули чинності з початку 2018 року, не дало відчутного результату на практиці, адже вони передбачають, що має відбуватися сортування сміття і діяти заборона на захоронення відходів. 

Учасники заходу зазначили, що сміття можна використовувати як альтернативне джерело енергії, необхідне роздільне збирання і вторинна переробка, повторне використання у промисловості. 

У конференції беруть участь урядовці, представники бізнесу, громадських організацій, посли з країн ЄС та Японії.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів у листопаді 2017 року схвалив Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-