Укрзалізниця планує запустити ще один контейнерний поїзд

Укрзалізниця планує запустити ще один контейнерний поїзд

Укрінформ
Укрзалізниця планує запустити контейнерний поїзд між Харковом, Дніпром і морським портом «Южний». 

Про це під час Ukrainian Рorts Forum 2018 розповів директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики ПАТ «Укрзалізниця» Антон Саболевський, повідомляє прес-служба компанії. 

 «Ми спостерігаємо зростання обсягів вантажів, перевезених контейнерними поїздами. На початку цього року запустили регулярний контейнерний поїзд зі станції Київ-Ліски до станції Чорноморська (ТІС) порт «Южний». Це спільний проект Укрзалізниці, MAERSK LINE та ТОВ «ТІС». У наших планах запустити такий поїзд між Харковом, Дніпром та портом «Южний», - сказав Саболевський.

За його словами, наразі контейнерні перевезення зростають найбільш інтенсивно. 

Загалом за період курсування контейнерного поїзда за маршрутом станція Чорноморська (ТІС) порт «Южний» - станція Київ-Ліски - станція Чорноморська (ТІС) порт «Южний» уже перевезено близько 2 тис. контейнерів. Поїзд здійснив уже 19 кругорейсів, а також декілька відправок окремими партіями, що дає змогу переконатися в актуальності та необхідності цього проекту, зазначив Саболевський.

Окрім цього, за його словами, компанія нині працює і над розвитком контейнерного поїзда «Вікінг», який об'єднує регіони Чорного та Балтійського морів. 

На даний час на постійній основі курсують 11 контейнерних поїздів, у тому числі 5 транзитних, якими за 2017 рік територією України перевезено 73,7 тис. ДФЕ (у 20-футовому еквіваленті) - 25% від загального обсягу перевезених контейнерів. Поїзди демонструють позитивну динаміку перевезень порівняно з 2016 роком: поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» (+89 %), Румунія - Тольятті - Румунія (+19 %), Хрещатик (Одеса - Київ-Ліски) (+19 %), Дніпровець (Одеса - Дніпро - Ліски) (+6 %), Поділля (Одеса - Хмельницький) (+7 %), Нижньодніпровськ - Одеса/Чорноморська (+61 %).

В Укрзалізниці розповіли, що нині ведеться активна робота над реалізацією транзитного потенціалу та вдосконалення логістичних ланцюгів. Триває робота над проектами Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут (ТМТМ) та Міжнародний транспортний маршрут «Південь - Захід».

Читайте також: Посадовця «Укрзалізниці» затримали на хабарі у 350 тисяч

Крім цього, днями залізничники з України, Грузії, Азербайджану разом із вантажовідправниками та експедиторами під час проведення Транспортного тижня в Одесі обговорили потенціал та можливості нарощення вантажоперевезень  по ТМТМ та до Республiки Iран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-