Україна зміцнює партнерство з Данією у

Україна зміцнює партнерство з Данією у "чистій" енергетиці

Укрінформ
Досягнення і подальші кроки енергетичного співробітництва України і Данії розглядалися на зустрічах делегації, яку очолював міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Насалик запевнив, що Україна бачить в Данії надійного стратегічного партнера, адже ця країна вже в 2015 році досягла мети свого Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 р., а саме - 30% «чистої» енергії в кінцевому енергоспоживанні. У 2030 р. планується отримати 50% «зеленої» енергії", - йдеться в повідомленні.

Також, всі учасники зустрічей відзначили значну роль Українсько-данської енергетичного центру (УДЕЦ) у практичному налагодженні двосторонніх взаємовідносин та обміну досвідом.

«Серед важливих напрацювань УДЕЦ - участь у розробці та запуску Інтерактивної карти «UAMAP», яка для потенційних інвесторів стала джерелом інформації про «зелені» проекти в Україні. Тепер на карті зібрано близько 100 потенційних проектів, які потребують 3,4 млрд євро інвестицій», - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, який брав участь у зустрічах.

Читайте також: Міністр економіки ФРН прибув до Києва обговорити енергополітичну концепцію

За його словами, Україна зацікавлена в подальшому залученні УДЕЦ і данських партнерів щодо створення механізмів фінансування проектів «чистої» енергетики. «В полі нашого зору - активізація співпраці з Данським інвестиційним фондом, який, до речі, надав співфінансування для встановлення вітроелектростанції «Старий Самбір-2» потужністю 20,7 МВт на Львівщині торік», - прокоментував Савчук.

Розвиток вітроенергетичних проектів також обговорено під час зустрічі з представниками данської компанії «Vestas», яка лідирує в рейтингу ТОП-10 міжнародних виробників вітротурбін. Для українських проектів компанія виробила вітротурбіни загальною потужністю 300 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-