Україна може увійти в ТОП-10 Doing Business за одним з показників

Україна може увійти в ТОП-10 Doing Business за одним з показників

Укрінформ
За прогнозними підрахунками експертів Україна може увійти у ТОП-10 Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» вже у 2018 році. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе у своєму блозі на порталі delo.ua.

"У минулому рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» Україні вдалося здійснити рекордний стрибок на 105 пунктів і піднятися на 35-те місце завдяки істотному спрощенню діяльності у будівельній галузі. Але все ж тоді в рейтингу були враховані не всі позитивні зміни, які були зроблені. Зараз вони вже реально працюють, тому ми сподіваємося, що в цьому році їх буде включено до рейтингу. Про це говорять і прогнозні підрахунки експертів, які завдяки минулорічним, а також новим змінам в регуляторній політиці будівельної галузі очікують підвищення позиції України в рейтингу за показником «Отримання дозволів на будівництво» до ТОП-10", - написав Парцхаладзе.

Він додав, що 25 квітня цього року Кабінет Міністрів України прийняв важливу для дерегуляції галузі постанову №327, яка зменшує бюрократичні процедури та суттєво спрощує ведення бізнесу, зокрема, і в будівництві

"Полегшується здійснення технагляду простих об’єктів будівництва із незначним класом наслідків СС1, що складає більше половини з усіх об’єктів будівництва. Крім того, скасовується необхідність обов’язкового отримання будівельної адреси та повторного отримання вихідних даних від ДСНС під час проектування", - відмітив урядовець.

Лев Парцхаладзе підкреслив важливість підвищення позицій у Doing Business. "Ці практичні зміни, в першу чергу, важливі для будівельної галузі - бізнесу, який працює в цій сфері. Рейтинг не є самоціллю. Але ми дуже сподіваємося, що вони все ж будуть враховані в ньому з однієї простої причини - Doing Business є головним індикатором для інвесторів в ухваленні рішення про вкладення коштів у країну. Висока позиція країни в рейтингу означає, що в неї можна інвестувати. За підрахунками експертів Світового банку, один пункт в загальному рейтингу Doing Вusiness дає можливість країні залучити до $ 600 млн інвестицій", - написав він. 

Читайте також: У Мінрегіоні визначились як нараховувати будівельникам ринкову зарплату

Як відомо, Doing Business - один з найпопулярніших рейтингів Світового банку, який характеризує стан інвестиційного клімату країни. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності в 190 країнах. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-