Українське Дунайське пароплавство виводить

Українське Дунайське пароплавство виводить "дочок" із офшорів

Укрінформ
Українське Дунайське пароплавство розпочало перереєстрацію спільних компаній з офшорною юрисдикцією, співзасновником яких пароплавство стало в 90-і роки минулого століття.

Таку заяву оприлюднив голова правління ПрАТ УДП Дмитро Чалий, підбиваючи підсумки піврічної діяльності компанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останнім часом європейські бізнес-партнери УДП відмовляються від співпраці з так званими "офшорними компаніями". З урахуванням цього ми розробляємо стратегію економічного розвитку компанії, в тому числі ліквідовуємо або здійснюємо перереєстрацію раніше створених спільних мальтійських підприємств. Хочемо перевести флот, який числиться на балансі офшорних структур, до складу спільних європейських компаній, які належить зареєструвати юристам ПрАТ УДП", - зазначив Чалий.

За його словами, офшорні компанії, зокрема, на Мальті, були створені з різних причин, в тому числі заради продовження термінів експлуатації старих суден шляхом їх перереєстрації під іноземними прапорами і можливості отримання пакетів документів іноземних кваліфікаційних товариств, чиї вимоги були нижчими, ніж вимоги Регістру СРСР, а також передача в оперування цієї компанії бербоут-чартерного флоту.

Усі компанії та судна після перереєстрації, наголосив голова правління, будуть зафіксовані як активи Українського Дунайського пароплавства.

Водночас ведуться перемовини з цього приводу з низкою компаній-фрахтувальників пасажирького флоту ПрАТ УДП щодо виконання підгінних рейсів навігації 2018-2019 років.

Як зазначив Чалий, протягом останнього півроку вдалося стабілізувати фінансовий стан підприємства, в тому числі погашено кредитні зобов'язання перед "Укрексімбанком" за 2017 рік, виплачено борги по зарплаті річковикам, найближчим часом буде погашено заборгованість членам екіпажів по завершених рейсах.

Читайте також: Велика приватизація: Фонд держмайна підготував нові правила

У  поточному році флот УДП, як і раніше, здійснить транспортування близько 20% вантажів від загального обсягу перевезень на Дунаї. За чотири місяці 2018 року обсяг вантажоперевезень річковим флотом УДП зріс на чверть порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Планується також завершити ремонт в 2018 році низки річкових суден загальною проектно-кошторисною вартістю 87 мільйонів гривень, в тому числі введення в експлуатацію теплохода «Волга», модернізацію очисних споруд на теплоходах «Україна» та «Молдавія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-