НБУ прогнозує спад інфляції до 8,9%

НБУ прогнозує спад інфляції до 8,9%

Укрінформ
Споживча інфляція продовжить поступово знижуватися, відповідно до прогнозу НБУ, вона становитиме 8,9% на кінець поточного року.

Про це під час брифінгу сказав голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найвідчутніше вплив монетарної політики проявився через канал обмінного курсу гривні, сприяючи його зміцненню з кінця січня поточного року. Споживча інфляція продовжить поступово знижуватися, відповідно до прогнозу НБУ, вона становитиме 8,9% на кінець поточного року і повернеться до цільового діапазону в середині 2019", - сказав Смолій.

Однак він зазначив, що такий прогноз залишатиметься актуальним лише за умови реалізації його ключового припущення - подальшого поступу в здійсненні структурних реформ, зокрема в рамках програми розширеного фінансування МВФ.

Читайте також: НБУ залишив облікову ставку на рівні 17%

"Ці реформи критичні як для збереження макрофінансової стабільності, так і для забезпечення довгострокового економічного зростання в Україні. Найближчий час буде вирішальним для ухвалення рішень, важливих для продовження співпраці з офіційними кредиторами України. Необхідність такої співпраці останнім часом посилились з огляду на ускладнення доступу країн, що розвиваються, до глобального ринку капіталу. Вартість торгових залучень таких країн зростає на тлі здорожчання долара, посилення геополітичної напруги та ризиків розгортання торговельних війн", - зауважив Смолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-