В IFC зацікавлені у посиленні співпраці з Україною у приватному секторі й агросфері

В IFC зацікавлені у посиленні співпраці з Україною у приватному секторі й агросфері

Укрінформ
Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до Групи Світового банку, розраховує на посилення співпраці з Україною, передусім в приватному секторі та агросфері.

Про це йшлося на зустрічі Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками IFC, повідомляє Урядовий портал.

«Ми дуже зацікавлені в розвитку проектів приватного сектору. Розраховуємо на співпрацю в сфері відновлювальної енергетики та в агросекторі. Це надвичайно потенційна сфера», - сказала головний операційний директор корпорації Стефані фон Фрідебург.

Читайте також: Сьогодні у Брюсселі Гройсман зустрінеться з керівниками ЄС

У свою чергу Гройсман нагадав, що кілька днів тому мав конструктивну зустріч з директорами Світового банку, під час якої була сформована адженда відносин, у тому числі щодо конкретних проектів підтримки реформ та окремих галузей.

У цьому контексті, зазначив Прем'єр-міністр, консультативна участь IFC, приміром, в адмініструванні Фонду енергоефективності та допомога в управлінні державним «Укргазбанком» - це крок у напрямку продовження багаторічної та успішної співпраці.

«Я радий, що ми націлені об'єднувати зусилля і працювати в одному напрямку», - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман: Ми зацікавлені у залученні естонських інвестицій в український бізнес

Він також поінформував співрозмовників про останні інновації уряду в агросекторі, передусім щодо підтримки малого фермерства.

Окрім того, Гройсман розповів про великий потенціал співпраці у промисловості, передусім у контексті її технологічного оновлення, та закликав фахівців IFC долучитися до процесу модернізації української економіки та промисловості.

Як відомо, Міжнародна фінансова корпорація об'єднує 184 країни світу, здійснює консультативну допомогу, а також звертається по допомогу до країн-донорів, які окрім консультацій також надають підтримку великим проектам та регіональним програмам. Поточний портфель проектів МФК в Україні становить 695 млн дол.

З 2004 року МФК інвестовано в Україну 3,2 млрд дол. США - через 86 проектів. Минулого року обсяг інвестицій від МФК склав 187 млн  дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-