Порошенко візьме участь у відкритті Бескидського тунелю

Порошенко візьме участь у відкритті Бескидського тунелю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко 24 травня візьме участь у відкритті на Львівщині новозбудованого Бескидського тунелю та огляне будівельний майданчик у селі Старичі Яворівського району, де споруджується житло для військовослужбовців.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Львівської облдержадміністрації Ольга Матейчик.

"Президент України Петро Порошенко візьме участь в урочистостях з нагоди відкриття найбільшого в історії незалежної України інфраструктурного об`єкта – новозбудованого двоколійного Бескидського тунелю", - зазначила Матейчик.

За її словами, глава держави також гляне будівельний майданчик у селі Старичі Яворівського району, де буде споруджено житло для військовослужбовців. Після цього там відбудеться робоча нарада за участю Президента.

Бескидський тунель розташований у Карпатах, на Бескидському перевалі. Він був прокладений у 1886 році і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Низька пропускна здатність тунелю створювала обмеження для міжнародного транспортного коридору. Бескидський тунель належить до 5-го Пан`європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна).

Читайте також: Через роботи у Бескидському тунелі потяги на Закарпаття змінюють маршрут

У 2006 році Укрзалізниця оголосила тендер на реконструкцію Бескидського тунелю. Підготовчі роботи розпочалися у 2011 році. У жовтні 2017 році будівництво тунелю було завершено та почались роботи із прокладання колій. У січні 2018 року Укрзалізниця повідомляла, що  прокладено 2,3 км колій на підходах та у самому тунелі. Вартість робіт склала понад 102 млн євро. Після завершення будівництва пропускна спроможність тунелю має збільшитись з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросте з 15-40 до 60—70 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-