Укрпошта призупинила переговори з PayPal через судовий позов

Укрпошта призупинила переговори з PayPal через судовий позов

Укрінформ
Підготовка Укрпошти до запуску сервісу PayPal в Україні припинена через судовий позов Нової пошти.

Про це в коментарі LIGA.net розповів голова Укрпошти Ігор Смілянський. 

«Дійсно, у нас відбуваються переговори з компанією групи PayPal зі співробітництва. Воно буде (мало - ред.) базуватися на ліцензії на здійснення поштових переказів без відкриття рахунку, яка тепер оскаржується Новою поштою. Знову ж, не тому що у них її немає, а тому що вона у нас є. У них така ліцензія теж є», - сказав Смілянський.

Читайте також: Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти

Водночас він не підтвердив інформацію, що за відсутності позову з боку Нової пошти, запуск сервісу міг би відбудуться в квітні цього року, про що писали українські ЗМІ.

«Там кілька місяців було б на підготовку, яку ми поки призупинили», - зазначив він.

Нова пошта подала позов до суду на Національний банк України (НБУ) з вимогою визнати незаконною постанову НБУ № 138 від 21 грудня 2017 року «Про надання національними операторами поштового зв'язку фінансової послуги з переказу грошових коштів". Постанова № 138 дозволила Укрпошті в квітні отримати ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Також Нацбанк зареєстрував договори про участь Укрпошти у міжнародних платіжних системах. Тепер же Нова пошта вимагає в суді визнати постанову Нацбанку незаконною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-