Новак озвучив гарантійні терміни для відремонтованих доріг

Новак озвучив гарантійні терміни для відремонтованих доріг

Укрінформ
Недоліки, що були виявлені після проведення ремонтів доріг, з цього року виправлятимуться самими підрядниками у межах гарантійного терміну, що становитиме 5 років для середніх ремонтів і 10 років - для капітальних.

Про це під час засідання уряду заявив в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році ми відремонтували 2100 км доріг, на що витрачено понад 20 млрд грн. Після ремонту у всіх країнах світу можуть зустрічатися недоліки, але такі недоліки мають бути ліквідовані підрядником у межах гарантійного терміну", - сказав Новак.

За його словами, Укравтодором передбачено внесення змін до усіх договорів, що укладаються з цього року.

"Ми передбачимо гарантійний термін для поточного середнього ремонту 5 років, для капітального ремонту - 10 років. Жодна копійка більше не буде витрачена на виправлення помилок приватних компаній, які виконували роботи. Наше завдання - виявляти дефекти, вказати підряднику недоліки, змусити за власні кошти виправити недоліки", - додав Новак.

Читайте також: За ремонти місцевих доріг відповідає місцева влада - Гройсман

Він наголосив, що в Україні погані дороги через багаторічне недбале ставлення як до фінансування, так і до процесу ремонту доріг. Водночас з 1 січня Укравтодор контролюватиме якість проведення робіт лише на дорогах державного значення, а дороги місцевого значення мають контролювати облдержадміністрації.

"Але у 2017 році ми виконували ремонти на дорогах і державного, і місцевого значення, тож перша масштабна перевірка була здійснена по всіх об'єктах. Перевірки уже здійснені на 90% усіх доріг, на решті 10% перевірки будуть завершені до 1 червня", - поінформував Новак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-