Гройсман їде до Брюсселя – говорити про ГТС після контракту з Газпромом

Гройсман їде до Брюсселя – говорити про ГТС після контракту з Газпромом

Укрінформ
У Брюсселі 25 травня відбудеться міжнародна конференція високого рівня про внесок української газотранспортної системи до енергетичної безпеки Європи.

У конференції візьме участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Серед інших високих учасників конференції – віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович та віце-маршал Сенату Польщі Адам Белан.

Читайте також: Польська PGNiG сподівається, що Єврокомісія покарає Газпром

«У зв’язку з тим, що з 2019 року завершується дія чинного транзитного контракту між Нафтогазом та Газпромом, наступні місяці стануть надзвичайно важливими для пошуку відповіді про перспективи його продовження. Також майбутнє проекту «Північний потік-2», юридичні дискусії в ЄС щодо регулювання газопроводів з імпорту газу, результати арбітражу між Нафтогазом і Газпромом – все це впливатиме на долю українського транзитного маршруту та ситуацію щодо постачання газу до країн-членів ЄС», - окреслили проблематику заходу організатори.

Як наголошується, саме маршрут через територію України є ключовим в архітектурі постачання російського газу до Євросоюзу, особливо до країн Центральної і Східної Європи.

Захід організовано Представництвом України при Євросоюзі, Постійним представництвом Польщі при ЄС, Місією США при ЄС, а також Єврокомісією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-