Перші локомотиви General Electric Україна отримає до кінця року – глава УЗ

Перші локомотиви General Electric Україна отримає до кінця року – глава УЗ

Укрінформ
Перші 30 локомотивів американської корпорації General Electric "Укрзалізниця" отримає до кінця 2018 року.

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода виконувач обов'язків глави правління УЗ Євген Кравцов.

"Одним з рішень стало стратегічне партнерство з американською корпорацією General Electric, яке ми розпочали на початку цього року, і вже плануємо, що отримаємо перші 30 локомотивів до кінця цього року", – сказав Кравцов.

За його словами, таким чином Україна компенсує втрату підприємства "Луганськтепловоз", який був захоплений підтримуваними Росією бойовиками з угруповання "ЛНР".

Втрата "Луганськтепловозу" стала катастрофічною для транспортного сектора країни, вважає Кравцов.

"Луганськтепловоз" був ключовим підприємством у циклі не тільки виробничому, а й циклі капітального ремонту наших тепловозів. Змушений констатувати, що за кілька років відсутності цього підприємства у виробничому циклі України ми досить серйозно втратили свій потенціал", – підкреслив Кравцов.

Читайте також: Омелян обіцяє випуск локомотивів General Electric на Крюківському заводі

За його словами, "Луганськтепловоз" повністю зруйнований і розукомплектований, оцінити можливість його відновлення можна буде тільки після деокупації Луганська.

23 лютого "Укрзалізниця" й американська корпорація General Electric підписали договір про модернізацію українського локомотивного парку та поставку нових локомотивів. General Electric має виробити понад 200 нових локомотивів для української залізниці. Президент України Петро Порошенко зазначив, що сума угоди – 1 мільярд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-