Уряд може переглянути формулу надання субвенцій місцевим бюджетам — Гройсман

Уряд може переглянути формулу надання субвенцій місцевим бюджетам — Гройсман

Укрінформ
Центральна влада знає проблеми міст і готова допомогти - аж до перегляду формул розподілу і перерозподілу субвенцій.

Про це написав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

«Ми, як центральна влада, чуємо проблеми міст і готові допомогти - аж до перегляду формул розподілу і перерозподілу субвенцій, приміром. Але викидати кошти на вітер не будемо. І просимо місцевих керівників дивитися на ситуацію в своїх регіонах ширше», - зазначив Гройсман.

Він повідомив, що взяв участь у черговому засіданні правління Асоціації міст України. «Україна буде сильною тоді, коли люди відчуватимуть, що їх потреби задоволені. Причому не лише в столиці, а в будь-якому місті чи селі», - сказав Прем'єр-міністр учасникам заходу.

За словами Гройсмана, рівень життя громадян, створення сприятливого ділового клімату – це завдання не тільки для центральної влади, а й для місцевого самоврядування.

“Ми проаналізували розподіл освітньої та медичної бюджетних субвенцій по містах, допомоги на будівництво доріг, обговорили ситуацію щодо виконання програми субсидій”, - додав глава уряду.

Читайте також: У Фонді держмайна цьогоріч розраховують на 22 мільярди від приватизації

Завдяки децентралізації, підкреслив він, у міських бюджетах залишаються суттєві ресурси. А з ними - і відповідальність місцевої влади у впровадженні реформ, які веде уряд. Користь від цих змін відчують усі громадяни – байдуже чи живуть вони у Києві чи  у Херсонській області, запевнив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-