"АрселорМіттал Кривий Ріг" стоїть на порозі фінансової кризи - фіндиректор

Укрінформ
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вперше за 12 років загрожує фінансова криза.

Про це йдеться в коментарі фінансового директора ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергія Плічка, розповсюдженому прес-службою підприємства.

«Вперше за 12 років підприємству загрожує фінансова криза. Причина на поверхні - різке зниження обсягів виробництва. Спочатку це було викликано виходом з ладу половини конвертерів, потім невдалою спробою запустити ДП-9 після капремонту і, нарешті, недавніми діями наших залізничників. Вони підтримали акцію протесту своїх колег в «Укрзалізниці», що призвело практично до повної зупинки комбінату», - сказав Плічко.

За його словами, вже  під питанням виплата зарплати за червень.

«Все залежить від того, чи зможемо ми до кінця травня стабілізувати виробництво та вийти на прийнятний фінансовий потік, що дозволяє нам продовжувати операційну діяльність», - наголосив Плічко.

Він відзначив що підприємство вже закінчило квітень з негативним грошовим потоком в розмірі понад 600 мільйонів гривень. «Що стосується травня, то попередні розрахунки ми вже зробили і можу сказати, що фінансові втрати орієнтовно становитимуть понад 1,5 млрд гривень. Разом за два місяці фінансові втрати перевищать 2,1 мільярда гривень, що ставить під сумнів можливість подальшого фінансування поточної операційної діяльності», - зазначив він, і додав: "Ми стоїмо біля межі, за якою, процеси можуть стати незворотними".

Читайте також: Страйк на "АрселорМіттал": керівництво заявляє про загрозу вибуху

Як повідомляв Укрінформ, у Конфедерації вільних профспілок України з посиланням на голову первинного осередку НПГУ Юрія Самойлова заявили, що у вівторок, 16 травня, вранці на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" робітники першої зміни залізничного цеху призупинили роботу через недотримання безпечних умов праці. Вони відмовилися працювати на несправній техніці, і це фактично паралізувало роботу всього підприємства.

На Пат «АрселорМіттал» заявляють, що страйк незаконний, а викликані ним збої у роботі агрегатів несуть реальну загрозу вибуху газопроводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-