Експорт столових яєць до Ізраїлю може поновитись - Держспоживслужба

Експорт столових яєць до Ізраїлю може поновитись - Держспоживслужба

Укрінформ
Місія Держави Ізраїль з оцінки системи держконтролю за виробництвом яєць завершила свою роботу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби. 

"Місія Ізраїлю з оцінки системи держконтролю за виробництвом яєць завершила свою роботу в Україні. За результатами роботи ізраїльські експерти підготують офіційний звіт із коментарями та пропозиціями щодо можливостей експорту столового яйця українського виробництва до Держави Ізраїль", - йдеться у повідомленні профільної служби.

Місія працювала в нашій державі з 7 по 11 травня 2018 року. У рамках візиту ізраїльські експерти зустрілися з фахівцями Держспоживслужби, ознайомилися з функціями і повноваженнями Держспоживслужби та відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Також відбулися робочі зустрічі з представниками ряду територіальних органів Держспоживслужби та ознайомлення з роботою підприємств, які зацікавлені в експорті яйця столового на ізраїльський ринок.

Читайте також: Українська яловичина з'явиться на ринку Туреччини

Як повідомляв Укрінформ, в середині січня 2016 року Ізраїль заборонив поставки яєць з України через виявлені в них бактерії сальмонели. Міністерство сільського господарства Ізраїлю перевірило яйця після смерті ізраїльтянина від сальмонельозу та госпіталізації 15 дітей. Виробники обіцяли усунути можливість зараження. Однак поставки в Ізраїль досі не відновили. Постачати цю продукцію в Ізраїль українські підприємства стали з жовтня 2015- го року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-