ДФС: торік  відносини фізособа - податкова перейшли повністю в режим онлайн

ДФС: торік відносини фізособа - податкова перейшли повністю в режим онлайн

Укрінформ
На українській митниці понад 80% митних декларацій оформлюються за принципом «Єдиного вінка», що є достатньо позитивним результатом, навіть у порівнянні з розвиненими європейськими країнами. 

Про це повідомляє прес-служба ДФС за результатами доповіді в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана про роботу ДФС під час робочого візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Закарпатської області.

«Абсолютна електронізація всіх процесів в ДФС є нашим пріоритетом. В 2017 році ми фактично сто відсотків взаємовідносин між платником податків-фізичною особою і службою перевели в режим онлайн. Сьогодні фізичні особи через Електронний кабінет платника податків можуть отримати всі консультаційні, адміністративні послуги, проконтролювати сплату податків, замовити електронну перевірку. По юридичним особам ми досягаємо 90%», - наголосив Продан.

За його словами понад 80% митних декларацій оформлюються на українській митниці за принципом «Єдиного вінка», що є обов'язковим з 4 травня для всіх суб'єктів господарювання, контролюючих органів та митниць ДФС .

«Перехідний 90-денний період, протягом якого допускалось добровільне застосування принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного та інших державних видів контролю товарів, закінчився 3 травня. Відтепер виконання митних формальностей є обов'язковим в усіх місцях митного оформлення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фіскальна служба: з відшкодування ПДВ вийшли на рівень, як у Китаї

Крім того, зазначив Продан, завдяки цій процедурі вдалось суттєво зменшити кількість випадків корупції не тільки серед митників, а й серед працівників суміжних служб, які працюють на пунктах пропуску.    

Він підкреслив, що зараз  97% заявленого до відшкодування ПДВ повертається практично без затримок. 

«Сьогодні по відшкодуванню ми вийшли на рівень, як це відбувається у Китаї. І, до речі,  і інструмент оцінки податкового блоку Міжнародного валютного фонду TADAT також це підтверджує. Крім того, по рейтингу Doing Business ми піднялися на 43 позиції в порівняні з минулим роком у питаннях оподаткування», - відзначив очільник ДФС, додавши, що зміна позицій в рейтингу - результат автоматичного відшкодування ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-