В Україні автовиробництво в квітні впало на 13% - експерти

В Україні автовиробництво в квітні впало на 13% - експерти

Укрінформ
У квітні обсяг випуску автотранспорту в Україні знизився на 13 відсотків порівняно з попереднім місяцем.

Про це повідомляє асоціація "Укравтопром".

«За попередніми даними асоціації «Укравтопром», у квітні силами шести українських заводів було виготовлено 675 автотранспортних засобів. Таким чином, порівняно з попереднім місяцем, обсяг випуску автотранспорту в країні знизився на 13 відсотків», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що статистику легкового сегмента вітчизняного автопрому продовжує формувати тільки великовузлове складання автомобілів марки Skoda, обсяг випуску яких у квітні впав на 10% до березневого результату. Всього минулого місяця було зібрано зі шкодівських машинокомплектів 615 авто.

Виробництво автобусів за місяць знизилося на 13% і становило 54 од. Три автобуси виготовив «ЗАЗ», по одному - Корпорація «Богдан» і чернігівський автозавод корпорації «Еталон», завод «Часовоярські автобуси» виготовив 14 автобусів і «Черкаський автобус» - 35 од.

Читайте також: В Україні попит на електрокари зріс в 1,5 разу - експерти

Комерційних автомобілів у квітні було виготовлено 6 шт. - один на ЗАЗі і п'ять на заводі «Черкаський автобус». Такий показник на 79% менше березневого результату. У статистиці відсутні дані по КрАЗу, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів із серпня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-