Стратегія відродження авіабудування забезпечить рентабельність галузі - Кубів

Стратегія відродження авіабудування забезпечить рентабельність галузі - Кубів

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив стратегію відродження авіабудування до 2022 року.

Таке рішення було схвалене на засіданні уряду у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна - одна із небагатьох країн світу, що має можливості повного циклу виробництва авіаційної техніки. Водночас сьогодні ми спостерігаємо падіння виробництва та зайнятості на авіабудівних підприємствах. Авіаційна галузь надмірно залежить від російських контрагентів. Ми повинні це змінити», - наголосив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Мета Стратегії - відновити стабільний розвиток галузі авіабудування та забезпечити рентабельність високотехнологічного виробництва авіаційної техніки в Україні.

Серед рішень, які пропонує Стратегія відродження українського авіабудування, оптимізація та модернізація виробництва літаків Ан, модернізація та виробництво гвинтокрилів Мі, імпортозаміщення комплектуючих з РФ, структурне реформування підприємств галузі авіабудування.

«У результаті реалізації Стратегії ми зможемо не тільки збільшити обсяги випуску літаків та вертольотів для внутрішніх потреб, але і зберегти щонайменше 60 000 робочих місць для фахівців авіабудівної галузі», - підкреслив Кубів.

Читайте також: Кабмін схвалив план реалізації Концепції реформування теплопостачання

Крім того, у результаті реалізації Стратегії очікується розробка нових зразків транспортних літаків, гвинтокрилів, безпілотних літальних апаратів, а також модернізація вже наявних моделей.

У Кабміні розраховують, що реалізація цього документу також сприятиме підвищенню якості виробництва авіаційної техніки до рівня кращих світових аналогів, а також впровадженню міжнародних систем сертифікації продукції, розширенню взаємодії між державним та приватним сектором, створенню сприятливих умов для залучення інвестицій в авіабудування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-