Гройсман обіцяє покінчити з тіньовою приватизацією

Гройсман обіцяє покінчити з тіньовою приватизацією

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що після запровадження нових правил приватизації державних підприємств буде покінчено з тіньовою складовою цього процесу.

Про це він сказав під час засідання уряду в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Державні підприємства, які мають стратегічне значення, не будуть продані. Малі і невеликі підприємства будуть продаватись через електронний аукціон типу ProZorro - абсолютно відкрито і публічно, не буде контрольованої приватизації... Ми покінчимо цими рішеннями з тіньовою приватизацією, яка була в країні. Це сильний удар по корупції», - наголосив він.

Гройсман зауважив, що до процесу підготовки приватизації великих держпідприємств потрібно долучати висококваліфікованих радників, які його правильно підготують і нададуть інформацію потенційним покупцям і інвесторам.

Читайте також: Велика приватизація: Кабмін планує затвердити список

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 січня 2018 року ухвалила Закон «Про приватизацію державного майна».

В березні у Фонді державного майна поінформували, що затвердили близько 600 об'єктів малої приватизації, які виставлятимуться на продаж у 2018 році,

Також Фонд держмайна запланував у 2018 році приватизацію 21 ТОП-компанії, серед яких підприємства енергетичної, хімічної, машинобудівної, аграрної галузей. 

У четвер, 10 травня, Кабмін планує затвердити перелік об’єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-