В Укртрансгазі повідомили про розробку 10-річного плану модернізації ГТС України

В Укртрансгазі повідомили про розробку 10-річного плану модернізації ГТС України

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" та його дочірня компанія ПАТ "Укртрансгаз" розробили 10-річні плани з модернізації української газотранспортної системи та підземних газових сховищ. 

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз". 

"Укртрансгаз та Нафтогаз України продовжують модернізувати українську газотранспортну систему (ГТС). 10 річний план модернізації ГТС України на 2018-2027 рр. розроблено з метою приведення виробничих потужностей у відповідність до європейських стандартів надійності, безпечності та екологічності під час експлуатації компресорних станцій та транспортуванні газу", - йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні триває робота з НКРЕКП щодо схвалення та затвердження 10-річних планів розвитку ГТС та ПСГ України на 2018-2027 роки. 

"Очікуємо, що зазначені плани буть затверджені регулятором якнайшвидше", - зазначили в УТГ.

Плани передбачають реконструкцію 4 компресорних станцій: «Яготин», «Диканька», «Ромни» та «КЦ 4 Більче-Волиця» (дотискувальна компресорна станція на підземному сховищі газу). Також опрацьовується питання ліквідації існуючих вузьких місць в українських ГТС з метою підтримки розвитку власного видобутку газу в Україні.  

"Інвестиції, які планується скерувати в реконструкцію зазначених КС протягом 2018-2020 років, складуть більше 7 млрд грн", - додали в УТГ.

Читайте також: У першому кварталі Нафтогаз наростив видобуток газу на 2,5% - Міненерго

Перші закупівельні процедури через ProZorro планується розпочати у другому кварталі поточного року по проекту з реконструкції КС «Яготин». Далі буде проводитися закупівля робіт для модернізації КЦ № 4 ДКС «Більче-Волиця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-