Блокування потяга на Львівщині: Укрзалізниця пояснила ситуацію

Блокування потяга на Львівщині: Укрзалізниця пояснила ситуацію

Укрінформ
Ситуація, внаслідок якої у п'ятницю група осіб заблокувала рух приміського поїзда Львів - Мукачево на станції Скнилів, стала наслідком збільшення кількості пасажирів на залізниці, які не змогли виїхати з міста автотранспортом.

Про це інформує регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».

"Напередодні травневих вихідних сформувався потужний хвилеподібний пасажиропотік із мегаполісів у всіх напрямках. Всі види транспорту відчули значне навантаження. Це призвело до того, що до традиційного пасажиропотоку у стрийському напрямку додалися пасажири, які не змогли виїхати автомобільним транспортом. Тож одномоментне збільшення навантаження на залізничний транспорт не дало можливості залізничникам миттєво задовольнити кількакратне збільшення пасажиропотоку", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 27 квітня о 19:00 близько 200 осіб на станції Скнилів вийшли на колію і заблокували рух приміського поїзда Львів - Мукачево. При цьому з цієї станції на зазначений поїзд було продано лише 9 квитків. Після перемовин із працівниками магістралі та представниками національної поліції, які прибули на місце події за викликом залізничників, усім пасажирам запропонували місця у рухомому складі електропоїзда, що повертався до Львова зі Сянок. Зі станції Скнилів цей поїзд вирушив у напрямку Стрия. Таким чином, о 20:40 рух поїздів на дільниці було розблоковано.

До послуг пасажирів, що подорожують у стрийському напрямку, Львівська залізниця щодобово подає 10 пар приміських електропоїздів, зі сукупною кількістю вагонів у понад 100 одиниць. Зважаючи на вказані вище обставини, піковий пасажиропотік напередодні вихідних та святкових днів припав саме на електропоїзд №6157 Львів - Мукачево, що відправляється зі Львова о 17:50 год. На залізниці призначене службове розслідування щодо того, чи була можливість запобігти цій ситуації. Поряд із тим, залізничники різко засуджують подібні протизаконні дії, адже блокування призвело до того, що понад 10 тисяч пасажирів, які мали слідувати через заблоковану ділянку, були змушені чекати. Більше того, після розблокування залізничникам необхідно було надолужувати графік, що негативно вплинуло на ритмічність перевезень та могло створити потенційні загрози безпеці руху.

Читайте також: Гройсман закликав Укрзалізницю стати комфортною для пасажирів уже зараз

В умовах складної фінансової та матеріально-технічної ситуації, що склалася у господарстві приміських пасажирських перевезень, залізниця продовжує виконувати важливу соціальну функцію, забезпечуючи перевезення пасажирів у приміському сполученні, проте фактично вичерпала ресурси, щоб самостійно витримувати це навантаження, що ускладнюється критичним старінням рухомого складу, зростанням цін на енергоносії та запчастини, а також хронічним недоотриманням компенсацій за перевезення пільгових категорій пасажирів у всіх областях, які об’єднує Львівська магістраль. 

За три з половиною місяці 2018 року регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на суму понад 15 млн грн, втім отримала лише 1,355 млн грн компенсації. Загалом залізничники скерували в обласні, міські, селищні органи державної та місцевої влади майже 100 листів для укладання угод на відшкодування витрат за перевезення пільговиків, проте станом на середину квітня цього року укладено менше третини договорів на загальну суму лише 6,1 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-