Виробництво авто в Україні за десять років впало у 52 рази - експерти

Виробництво авто в Україні за десять років впало у 52 рази - експерти

Укрінформ
У березні 2018 року автомобільні заводи України виготовили 773 автотранспортні засоби, що в 52 рази менше, ніж було десять років тому в березні.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації автовиробників України ("Укравтопром").

"У березні з заводів України вийшло 773 автотранспортних засобів. Виробничі потужності національного автопрому продовжують функціонувати лише на 2% від своїх можливостей, а такий обсяг випуску автотранспорту в 52 рази менше березневого результату десятирічної давності", - йдеться у повідомленні.

В "Укравтопромі" наголошують, що повномасштабне виробництво легкових автомобілів в країні повністю зупинено.

"Вже не перший місяць статистику легкового сегмента національного автопрому формують виключно звіти про великовузлове складання. Минулого місяця кількість зібраних легкових автомобілів становила 683 шт. (всі на заводі "Єврокар"). Тільки завдяки надзвичайно низькій базі порівняння такий обсяг SKD складання сформував позитивну динаміку в легковому дивізіоні в порівнянні з березнем минулого року (+21%) і відносно попереднього місяця (+13%)", - повідомили в асоціації.

Читайте також: Ринок легкових авто в Європі просів вперше за шість років - експерти

Як зазначається, виробництво комерційних автомобілів в Україні зменшилося на 36% до березня 2017 року і на 20% до лютого 2018 року, становивши всього 28 автомобілів. У статистиці відсутні дані по КрАЗу, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів з серпня 2016 року.

Водночас, у березні було виготовлено 62 автобусів, що "на 24% менше показника річної давності і на 23% нижче лютневого обсягу виробництва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-