Укрнафта вперше за 12 років виставила свій газ на біржу

Укрнафта вперше за 12 років виставила свій газ на біржу

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» вперше проведе електронні біржові торги природним газом власного видобутку. Це перші відкриті торги природним газом «Укрнафти» з 2006 року.

Про це повідомляє спеціалізований ресурс enkorr.com.ua. 

"Це перші відкриті торги природним газом «Укрнафти» з 2006 р. Компанія вставила 4 млн куб. м, що дорівнює близько 5% місячного видобутку. Бюлетень торгів оприлюднено на «Українській енергетичній біржі» (УЕБ). Аукціон запланований на 23 квітня. Передача газу з 25 по 30 квітня, стартова ціна - 8 800 грн / тис. куб. м. Для порівняння: ціна НАК «Нафтогаз України» у квітні становить 8 670 грн/т ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, «Укрнафта» щомісячно видобуває близько 90 млн куб. м природного газу. З 2011 року вона основну частину ресурсу направляє на підконтрольне групі «Приват» хімічне підприємство «ДніпроАзот» для переробки на аміак. Раніше enkorr повідомляв про збитковість такої діяльності для напівдержавної компанії, яка продає свій аміак назад «ДніпроАзоту» з дисконтом близько 20-50% від ринкової вартості.

Інший обсяг газу компанії реалізовували партнери по спільній діяльності, а сама «Укрнафта» зі своїм газом на ринок не виходила.

Читайте також: Українську ГТС оцінили на рівні 328 мільярдів гривень

НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція «Укрнафти». Компанії, що входять в сферу впливу групи «Приват» Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% (13,6% - компанії Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, 12,9% - Bordo Management Limited, 9,9% - інші акціонери). З 2003 року операційне управління «Укрнафтою» здійснює група «Приват». На 30 листопада 2017 року на «Укрнафту» припадало 20% всієї податкової заборгованості по країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-