Україна вже підготувала стратегію з розвитку

Україна вже підготувала стратегію з розвитку "зеленої" енергетики - Семерак

Укрінформ
Росія очікує розгорнути проект "Північний потік-2" у ті часи, коли весь світ відмовляється від традиційних джерел енергії та переходить на альтернативні джерела.

Про це під час Київського безпекового форуму сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світовий банк з наступного року припиняє підтримувати будь-які проекти, спрямовані на розвиток інфраструктури чи видобуток викопних джерел енергії. Канада на початку 2000-х років порахувала, що дешевше замінити споживання вугілля як енергоресурсу, ніж лікувати від тих хвороб, які люди зазнають від спалювання вугілля. З цього моменту ВВП Канади зріс на 17%", - розповів Семерак.

Він також зазначив, що країна-експортер сирої нафти номер один Саудівська Аравія до 2030 року відмовиться від цієї діяльності та побудує нову енергетичну стратегію, засновану на відновлюваній енергетиці.

"І ці часи збігаються з планами Кремля запустити на повну "Північний потік-2", - додав Семерак.

Читайте також: Загроза від Nord Stream 2 прямо пропорційна довжині нитки потоку - Семерак

Він також зазначив, що Україна не стоїть осторонь від загальних трендів і вже підготувала стратегію з розвитку низьковуглецевої економіки.

"Це не лише енергонезалежність, але й нова економіка: економіка замкнутого циклу, ефективна і "зелена". Уже сьогодні ми маємо позитивний результат перетворення зони Чорнобильської катастрофи на парк сонячної енергетики. Хто б міг подумати 30 років тому, що приватні компанії орендуватимуть у держави територію зони відчуження! І сьогодні це вже факт, ми отримуємо кошти у державний бюджет", - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-