Газпром не має іншого виходу, як виконати рішення арбітражу - Петренко

Газпром не має іншого виходу, як виконати рішення арбітражу - Петренко

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" має всі можливості через суд компенсувати усі збитки, якщо російський "Газпром" не виконає свої зобов'язання.

Про це міністр юстиції Павло Петренко заявив на брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дочекаймося завершення переговорів між двома компаніями, але у разі, якщо одна зі сторін, а в даному випадку це "Газпром", буде ухилятися від своїх контрактних зобов'язань, то у "Нафтогазу" є всі можливості звернутися до суду для того, щоб компенсувати збитки", - сказав Петренко.

Він зазначив, що НАК" Нафтогаз України" вживає абсолютно вірних юридичних заходів щодо виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду.

За його словами, фактичне виконання рішення передбачає стягнення боргу за рахунок майна компанії. У цьому випадку йдеться про газ у сховищах, кошти на банківських рахунках.

"Тому у "Газпрому" немає іншого виходу, як виконати дане рішення", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" за позовом до "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопоставку російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту. "Газпром" має сплатити $2,56 млрд на користь "Нафтогазу".

Читайте також: Нафтогаз vs Газпром: Київ готує новий позов через невиконання рішення арбітражу

Після цього рішення Стокгольмського арбітражу "Газпром" заявив про ініціювання розірвання контрактів на постачання і транзит газу з НАК.

"Нафтогаз України" заявив, що змушений офіційно розпочати процедуру примусового виконання в Європі рішення Стокгольмського арбітражу у справі проти російського "Газпрому" і готує новий позов щодо відшкодування збитків, спричинених невиконанням ухвал арбітражу із боку "Газпрому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-