Fitch підвищило рейтинг Нафтогазу

Fitch підвищило рейтинг Нафтогазу

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валютах "Нафтогазу України" до рівня "В-" з попереднього "ССС". 

Про це повідомляється на сайті агентства.

"Підвищення РДЕ відображає переоцінку індивідуальної кредитоспроможності компанії в рамках оновлених критеріїв рейтингування держструктур (оприлюднено 7 лютого 2018 року), сприятливе для "Нафтогазу" рішення Стокгольмського арбітражу, а також поліпшення фінпоказників компанії", - зазначили в Fitch Ratings.

Агентство озвучило прогноз, згідно з яким фінансовий профіль компанії залишатиметься стабільним щонайменше до кінця поточного року. Водночас Fitch Ratings вказало на політичні фактори, які зумовлюватимуть високу волантильність ризиків компанії.

"Очікується, що фінансовий профіль «Нафтогазу» залишиться сильним до кінця 2018 року. Проте рейтинг «В-» також відображає потенційну волатильність грошових потоків, зумовлену високими нормативними ризиками, оскільки ціни на природний газ в Росії залишаються політично чутливою темою в Україні, а також через ризик падіння об'сягів транзиту в 2020-21 роках (через газо-транспортну систему України, - ред.), оскільки «Газпром» планує будівництво двох нових трубопроводів в Європу і Туреччину.

Читайте також: Транзит газу: Насалик назвав мінімальний обсяг, на якому наполягатиме Україна

Крім того, Fitch Ratings вказує на невиконання урядом України зобов'язань повністю лібералізувати ціни на природний газ.

"Високі регулятивні ризики: уряд України не виконав своїх зобов'язань повністю лібералізувати ціни на природний газ у країні. Це може негативно позначитися на планах "Нафтогазу" щодо збільшення обсягів видобутку власного газу, щоб зменшити залежність від імпорту. Крім того, "Нафтогаз" на даний час зобов'язаний надавати газ муніципальним теплопостачальним підприємствам і розподільним посередникам у рамках режиму громадських послуг (ПСО) (покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів - ред.). Таким чином, "Нафтогазу" юридично забороняється відключати своїх неплатоспроможних клієнтів, що може негативно вплинути на збирання дебіторської заборгованості. Незважаючи на те, що раніше компанія очікувала, що режим ПСО буде скасований в 2018 році, ми бачимо високу ймовірність того, що цей режим буде розширено, оскільки це питання є політично складним", - наголошується в повідомленні рейтингового агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-