"Газпром" збереже невеликий транзит газу через Україну, але за однієї умови

Укрінформ
"Газпром" може зберегти транзит газу через Україну в розмірі 10-15 мільярдів кубометрів на рік, якщо українська сторона доведе економічну доцільність нового контракту.

Про це заявив глава російського концерну Олексій Міллер, передає РІА "Новости".

"Ми ніколи не ставили питання про відмову від українського транзиту. Але російська ресурсна база зміщується на північ, і в центральному газотранспортному коридорі просто не буде ресурсів в колишніх обсягах. Тому певний транзит цілком може зберегтися, в обсязі 10-15 мільярдів кубометрів на рік, але українська сторона повинна обґрунтувати економічну доцільність нового контракту на транзит", – сказав глава "Газпрому".

Читайте також: Меркель про Nord Stream 2: Частина газу повинна йти через Україну

Раніше голова правління Газпрому Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік" транзит російського газу через Україну впаде в 10 разів.

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що можливе припинення транзиту російського газу через Україну завдасть шкоди економіці країни в розмірі приблизно 3,5 мільярда доларів, що дорівнює майже 3% ВВП держави.

Читайте також:" Нафтогаз vs Газпром: Київ готує новий позов за невиконання рішення арбітражу

Також, за його словами, пропозиції "Газпрому" для обговорення з НАК "Нафтогаз України" є неприйнятними та перебувають за межею фантазії. Наразі переговори тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-