Видобуток газу в Україні зростатиме на мільярд кубів щороку - Гройсман

Видобуток газу в Україні зростатиме на мільярд кубів щороку - Гройсман

Укрінформ
Зростання видобутку газу в Україні збільшуватиметься на 1 млрд кубометрів щорічно.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас поклади газу другі-треті у Європі за обсягами. Поклади українського газу не розроблялися, і все що стосувалося можливості видобутку українського газу, знищувалося. Ми сьогодні створюємо умови, за яких обсяг видобутку буде зростати - не менше 1 млрд на рік. Це забезпечить нашу незалежність від будь-кого, хто постачає газ в Україну", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що на кожній зустрічі з міжнародними партнерами українська влада також порушує питання “Північного потоку-2”.

Читайте також: Нафтогаз прокоментував відтермінування підвищення цін для населення

"Мова йде про те, що це не є комерційний проект. Це проект суто політичний. Це проект, що буде використаний Росією, щоб посадити всю Європу на газову голку", - наголосив Гройсман.

Як повідомлялося, Україна, за даними науковців, має 276 млрд кубометрів підтверджених запасів газу (140 родовищ). Загальний потенціал родовищ – втричі більший - 923 млрд кубометрів. Протягом останніх десятиліть Україна лише знижувала обсяг видобутку власного газу, в тому числі через низку політичних рішень. Позитивна динаміка видобутку газу була зафіксована у 2016 році. Загальний обсяг видобутку минулого року становив 14,6 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-