Україна у березні віддала $1,4 мільярда боргу

Україна у березні віддала $1,4 мільярда боргу

Укрінформ
Державний борг відносно ВВП можна буде зменшити за умов стрімкого зростання економіки та наповнення бюджету.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна має стати економічно сильною та незалежною державою. Для цього ми маємо відкрити можливості для інвестицій у національну економіку, змінити систему української промисловості, зробити так, щоб в Україні створювався національний продукт, конкурентний у світі", - зазначив Гройсман.

Для цього, за його словами, необхідно ухвалити ряд парламентських та урядових ініціатив, які дозволять залучити інвестиції.

"Ми тільки у березні віддали $1,4 млрд. Це для нас є надзвичайним (борговим - ред.) навантаженням. Ми маємо забезпечити макроекономічну стабільність, ми маємо перейти до зростання економіки", - додав Гройсман.

Він наголосив, що боргове навантаження зменшиться за умов стрімкого зростання економіки та наповнення бюджету.

"Це наша спільна відповідальність", - додав Гройсман.

Читайте також: Уряд планує за два роки зменшити держборг до 60% ВВП

Як повідомлялося, Національний банк очікує скорочення державного боргу у 2018 році і прогнозує його на рівні 70% від валового внутрішнього продукту.

При цьому Міністерство фінансів повідомляло про свої очікування рівня цього показника - до 82,4% від ВВП. Так, за даними Мінфіна, прогнозований максимальний розмір гарантованого державою боргу до кінця поточного року становитиме близько 747,6 млрд грн, що в 2,3 раза більше, ніж заплановані показники 2017 року. В цілому до кінця 2018 року, за прогнозами Мінфіну, держборг не повинен перевищити 2,756 трлн грн.

Разом з тим Міністерство фінансів планує до 2020 року зменшити державний борг до рівня 60% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-