Держстат назвав основні цифри промвиробництва за січень-лютий

Держстат назвав основні цифри промвиробництва за січень-лютий

Укрінформ
У січні-лютому 2018 року порівняно із січнем-лютим 2017 року індекс промислової продукції становив 102,8%.

Такі дані оприлюднила Державна служба статистики в інформаційній довідці щодо соціально-економічного становища України за перші два місяці року.

Так, у добувній промисловості і розробленні кар’єрів приріст продукції становив 1%, у т.ч. у добуванні інших корисних копалин та розробленні кар’єрів – 15,1%, металевих руд – 5,2%, сирої нафти та природного газу – 0,9%. Водночас у добуванні кам’яного та бурого вугілля обсяги виробництва продукції зменшилися на 14%. За 2 місяці 2018 р. видобуто 3,2 млрд.м3 природного газу, 257 тис. т сирої нафти, випущено (видобуто) 10,1 млн т концентратів залізорудних неагломерованих, 3,9 млн т кам’яного вугілля.

У переробній промисловості індекс промислової продукції становив 106,5%.

На підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів випуск продукції скоротився на 1%, у т.ч. у виробництві м’яса та м’ясних продуктів – на 6,4%, олії та тваринних жирів – на 6,2%, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів – на 0,3%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – на 3,6%, напоїв – на 1,4%, тютюнових виробів – на 27,4%. Разом із цим у переробленні та консервуванні фруктів і овочів випуск продукції зріс на 23,7%, молочних продуктів – на 2,6%, какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів – на 19,7%. За січень-лютий 2018 р. вироблено 7,9 тис.т яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої – туш, напівтуш, четвертин необвалених, 31,6 тис. т свинини свіжої чи охолодженої – туш, напівтуш (уключаючи оброблені сіллю чи консервантами для тимчасового зберігання), 54,5 тис. т курей, курчат (частин тушок) свіжих чи охолоджених, 36,7 тис.т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, субпродуктів чи крові тварин та подібних виробів і харчових продуктів на їхній основі (крім виробів ковбасних з печінки та страв готових), 1,7 тис. т овочів (крім картоплі), фруктів, горіхів, грибів та частин рослин їстівних інших, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти, 861 тис. т олії соняшникової нерафінованої та її фракцій (крім хімічно модифікованих), 77 тис. т молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 1%, але не більше 6%, у первинних пакуваннях об’ємом нетто не більше 2 л, 14 тис.т масла вершкового жирністю не більше 85%, 11,5 тис.т сиру свіжого неферментованого (недозрілого і невитриманого; уключаючи сир із молочної сироватки та кисломолочний сир), 13,8 тис т сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого, 0,3 млн дал коньяку, бренді, 1,7 млн дал горілки з вмістом спирту не більше 45,4%, 19,4 млн дал пива солодового (крім пива безалкогольного і пива з вмістом алкоголю не більше 0,5%), 9,5 млн дал води натуральної мінеральної газованої, 9,9 млрд шт сигарет, які містять тютюн або суміші тютюну з замінниками тютюну.

Читайте також: Держстат: За три місяці в країні перевезли 97,5 мліона тонн вантажів

У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів індекс промислової продукції становив 98,6%, у т.ч. у текстильному виробництві – 101,7%, виробництві одягу – 97,5%, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 96,5%. З початку 2018 р. вироблено 10,5 млн.м2 тканин з ниток синтетичних та штучних комплексних високої міцності та з ниток стрічкових чи подібних, 229 тис. шт. жіночих та дівчачих суконь трикотажних машинного або ручного в?в'язання, 59,7 тис. шт. чоловічих та хлопчачих костюмів та комплектів (крім трикотажних), 127 тис. шт чоловічих та хлопчачих піджаків та блейзерів (крім трикотажних), 277 тис. шт. жіночих та дівчачих жакетів та блейзерів (крім трикотажних), 7,7 млн пар панчішно-шкарпеткових виробів інших (уключаючи шкарпетки).

У виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності випуск продукції збільшився на 9%, у т.ч. в обробленні деревини та виготовленні виробів з деревини та корка – на 7%, у виробництві паперу та паперових виробів – на 13%. Водночас у поліграфічній діяльності, тиражуванні записаної інформації випуск продукції залишився на рівні минулорічних обсягів.

На підприємствах із виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення випуск промислової продукції скоротився на 0,3%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції індекс промислової продукції становив 149,6%, у т.ч. у виробництві основної хімічної продукції, добрив і азотних сполук, пластмас і синтетичного каучуку в первинних формах – 190,6%, фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик – 101,6%, мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування, парфумних та косметичних засобів – 115,4%. У січні-лютому 2018 р. виготовлено 0,9 млн дал спирту етилового неденатурованого із вмістом спирту не менше 80 об. %, 5,7 тис.т фарб та лаків, уключаючи емалі та політури, на основі складних поліефірів, диспергованих чи розчинених у летких органічних розчинниках (крім тих, які з вмістом розчинника більше 50% маси розчину), 1,9 тис. т мила та речовин поверхнево-активних органічних у брусках та подібних формах (крім для туалетних цілей), 26,2 тис. т розфасованих для роздрiбної торгівлі засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило, уключаючи допоміжні засоби для миття, 0,9 тис.т засобів косметичних для макіяжу чи догляду за шкірою.

Читайте також: Держстат нарахував 2,4% інфляції з початку року

У виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів обсяг виробленої продукції збільшився на 5,5%.

На підприємствах із випуску гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції індекс виробництва становив 101%, у т.ч. у виробництві гумових і пластмасових виробів – 103,7%, іншої неметалевої мінеральної продукції – 99,5%.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування, випуск продукції збільшився на 6,2%, у т.ч. у виробництві чавуну, сталі та феросплавів – на 4,5%, труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі – на 12,1%, іншої продукції первинного оброблення сталі – на 6,4%, готових металевих виробів – на 6,4%, дорогоцінних та інших кольорових металів – на 11,1%. За 2 місяці 2018 р. виплавлено 3,6 млн т чавуну переробного і дзеркального у чушках, болванках чи формах первинних інших, вироблено 1,5 млн т напівфабрикатів зі сталі нелегованої плоских, 1,1 млн т зливків, форм первинних інших, напівфабрикатів для виробництва труб безшовних, зі сталі нелегованої, 2 млн тонн прокату готового чорних металів, 36,3 тис т труб обсадних, насосно-компресорних та бурильних для буріння нафтових і газових свердловин, безшовних, зі сталі іншої, крім неіржавної, 60,1 тис т труб і трубок, круглого поперечного перерізу, підданих гарячій обробці, безшовних, зі сталі іншої, крім неіржавної.

У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, індекс промислової продукції становив 113,5%, у т.ч. у виробництві комп’ютерів, електронної та оптичної продукції – 125,4%, електричного устаткування – 113,5%, машин і устаткування загального призначення – 107%, для сільського та лісового господарства – 74,2%, для металургії – 107,9%, для добувної промисловості та будівництва – 103,9%, виробництві інших машин і устаткування загального призначення – 112,1%, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів – 117,6%, залізничних локомотивів і рухомого складу – 163,6%. З початку 2018р. вироблено 47,6 тис. машин пральних та машин для сушіння одягу, побутових, 11,2 тис. устаткування й апаратури для фільтрування та очищення води, 333 трактори з потужністю двигуна більше 59 кВт, 1058 валків до прокатних станів, 606 бетонозмішувачів чи розчинозмішувачів, 143 засоби автотранспортні для перевезення 10 і більше осіб, 3,4 тис. причепів та напівпричепів інших, 1,7 тис. вагонів вантажних та вагонів-платформ, залізничних або трамвайних, несамохідних.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря випуск промислової продукції скоротився на 6,1%. За січень-лютий 2018 р. вироблено 29,3 млрд кВтгод електроенергії, у т.ч. атомними електростанціями 14,5 млрд кВтгод, тепловими – 12,1 млрд кВтгод.

Читайте також: Зарплатні борги в Україні сягають майже 2,5 мільярда - Держстат

Як повідомлялось, індекс промислового виробництва, він же індекс виробництва промислової продукції, або індекс промислової продукції — відносний показник динаміки обсягу промислового виробництва, що показує його підйом або спад.

Індекс промислового виробництва визначається у вигляді відношення поточного обсягу виробництва (в грошовому вираженні) до обсягу промислового виробництва в попередньому періоді. Методологія розрахунку індексу базується на використанні даних про динаміку виробництва видів продукції за встановленим постійний набір товарів-представників — найважливіших видів промислової продукції (близько 1000 позицій).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-