Енергоатом потрапив до ТОП-5 компаній з найкращим фінрезультатом

Енергоатом потрапив до ТОП-5 компаній з найкращим фінрезультатом

Укрінформ
Мінекономіки оприлюднило звіт про діяльність ТОП-100 найбільших держкомпаній за 6 місяців минулого року. "Енергоатом" - у першій п'ятірці з найкращим фінансовим результатом.

Про це повідомлляє прес-служба компанії.

Як зазначає компанія, у звіті наголошується, що тарифи на електроенергію, вироблену Енергоатомом, залишаються найнижчими в Україні.

"Подібний стан речей пояснюється тим, що поточні тарифи все ще не враховують поводження з ВЯП та РАВ, а також витрати на виведення ядерних реакторів з експлуатації. Компанія пропонувала встановити тариф на рівні 68 коп. за кВт-год., що на 20 коп. більше, ніж встановила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Проте НКРЕКП не підтримала цих витрат", - зазначено у звіті.

Читайте також: Енергоатом потрапив до ТОП-5 компаній з найкращим фінрезультатом

При цьому, чистий дохід компанії за перше півріччя 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року збільшився на 24,9% - 20,5 млрд грн. А чистий прибуток дорівнював 1,6 млрд грн, що на 46% більше ніж за 6 місяців 2016 року. Рентабельність за EBITDA склала 37,1% проти 43,1 в попередньому році, при цьому показник EBITDA збільшився на 7% - до 7,6 млрд грн.

Як повідомлялося, "НАЕК "Енергоатом" у 2017 році сплатила до бюджетів усіх рівнів 10,881 млрд грн, що на 3,7 млрд грн більше, ніж у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-