Державні будівельні норми гармонізують зі стандартами Євросоюзу - Кабмін

Державні будівельні норми гармонізують зі стандартами Євросоюзу - Кабмін

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив рішення, спрямовані на гармонізацію державно-будівельних норм зі стандартами Європейського Союзу та оптимізацію процедури і строків їх опрацювання.

Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону. 

За його словами, ухвалені зміни дадуть можливість побудувати сучасні об’єкти та використовувати сучасні будівельні матеріали.

“Наші рішення також спрямовані на дерегуляцію будівельного бізнесу та усунення корупційних ризиків. Зокрема, запроваджується можливість одночасної дії ДБН, розроблених за національними стандартами й тими, що гармонізовані з нормами ЄС, на всі об’єкти будівництва, незалежно від класу наслідків. Це приведення українського будівельного законодавства та систем нормування до європейських вимог. Крім того, спрощується процедура розробки ДБН, на 30 робочих днів скорочуються терміни перевірки та погодження ДБН”, - зазначив Зубко.

Крім того, урядовець підкреслив, що затвердження запропонованих змін дасть можливість застосовувати гармонізовані Єврокоди при проектуванні всіх об’єктів будівництва, усунути технічні бар’єри з ЄС у торгівлі, зокрема щодо будівельних виробів.

Читайте також: У Мінрегіоні заявили про стабільність української будівельної галузі

Віце-прем’єр-міністр додав, що згідно з постановами уряду скорочується процедура погодження ДБН ЦОВВ на 15 робочих днів, а також усувається обов’язковість перевірки ДБН сторонніми базовими організаціями (скорочення на 15 днів загального строку розробки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-