Антикорупційна маршрутна карта у будівництві уже працює - Зубко

Антикорупційна маршрутна карта у будівництві уже працює - Зубко

Укрінформ
В Україні створена  антикорупційна маршрутна карта у сфері будівництва, яка передбачає перегляд будівельних норм, забезпечення публічності містобудівної політики, вдосконалення системи контролю.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на зустрічі з представниками "Європейської бізнес-асоціації" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У сфері будівництва вже створена антикорупційна маршрутна карта. Спільно з міжнародними партнерами та експертами, а також громадським сектором – РПР і громадською ініціативою «Разом проти корупції» -  ми працюємо над трьома головними напрямками: перегляд ДБН, прозорість і публічність містобудівної політики, удосконалення системи держархбудконтролю», — зазначив  Зубко.

Віце-прем’єр наголосив, що перегляд застарілих ДБН і погодження відхилень перебувають у зоні особливої уваги Мінрегіону, і розпочата системна робота має наблизити цю сферу нормування до європейської.

«Сьогодні у нашій сфері компетенції чинними є 109 ДБН. З яких – 25 % вкрай застарілі і потребують перегляду. Минулого року Мінрегіон затвердив 13 ДБН. Цього року заплановано перегляд 22 ДБН, наступного року – ще 30. На кінцевому етапі затвердження ДБН щодо можливості проектування вбудованих у житлові будинки дитсадків та початкових шкіл та 360-й ДБН щодо унормування способу збору сміття з визначенням площ для контейнерів», — сказав урядовець.

Читайте також: Зубко анонсував розгляд у Раді 6 проектів, які активізують будівельну галузь

Зубко зауважив, що в Україні впроваджено електронні послуги в будівництві та ліцензуванні і  надано вже більше 4200 таких послуг.

За його словами,  з метою недопущення зловживань органів контролю постановою уряду встановлені чіткі строки для забудовників для усунення недоліків, виявлених під час перевірок об’єктів будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-