Порошенко обіцяє зробити все, щоб ВВП зростав удвічі швидше

Порошенко обіцяє зробити все, щоб ВВП зростав удвічі швидше

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обіцяє робити все можливе, аби допомогти уряду пришвидшити економічне зростання і досягти показника 5-6% на рік.

 Про це Глава держави повідомив у Twitter.

"Держкомітет статистики повідомляє, що за підсумками минулого року збільшення ВВП склало 2,5%. Ключове завдання – вийти на темпи зростання як мінімум 5-6% на рік. Уряд працює над пришвидшенням економічного зростання. Я як Президент робитиму все, щоб допомогти уряду у цьому", - написав Порошенко.

Він також акцентував, що країна уникнула дефолту, спричиненого гібридною війною Росії проти України, і відновила економічне зростання.  "Це – заслуга сильного, патріотичного і відповідального українського народу", - відзначив Порошенко.

Глава держави навів дані статистики, яка дає можливість усвідомити, із якої прірви вистрибнула країна. Зокрема, він поінформував, що через анексію Криму Україна втратила 3,6% ВВП; 80% нафтогазових покладів в Чорному морі та 10% портової інфраструктури. 

Читайте також: Держстат: Реальний ВВП України у 2017 році зріс на 2,5%

А через окупацію частини Донбасу ми недорахувалися 15% ВВП,  25% промисловості.  На окупованій території залишилося близько ста шахт,  активи банків майже на 5 мільярдів доларів, констатував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-