Після примусового банкрутства відроджується склозавод у Лисичанську

Після примусового банкрутства відроджується склозавод у Лисичанську

Укрінформ
На Луганщині на базі визнаного банкрутом склозаводу «Пролетарій» створене державне підприємство «Лисичанський склозавод».

Інформацію про це оприлюднила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації. 

«Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 10 березня 2018 року № 370 нове підприємство створене на базі ДП «Ордена Трудового Червоного Прапору державний скляний завод «Пролетарій», цілісний майновий комплексу якого з 2001 року перебував в оренді ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», - йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

Завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації та регіонального відділення Фонду державного майна України у Луганській області, ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» у 2017 році було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, що надало можливість припинення договору оренди державного підприємства.

Завод «Пролетарій» до обрання президентом Віктора Януковича вважався найкращим виробником так званого флоат-скла в Україні і в СНД. Після того, як контроль над підприємством перебрало місцеве угруповання регіоналів, воно почало занепадати, а після окупації Лисичанська російськими бойовиками виробництво скла тут практично припинилось.

Незважаючи на це, новій владі довелось ініціювати процедуру банкрутства, аби повернути "Пролетарій" державі.

Читайте також: Рада планує підвищити ефективність процедур банкрутства

Тепер, за словами заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка, "насамперед, на нове підприємство необхідно призначити ефективного керівника, провести інвентаризацію майна, оцінити обсяги необхідних вкладень у модернізацію та розвиток виробництва".

Клименко також відзначив, що з технічної сторони для запуску скловаріння необхідне стабільне електропостачання, яке стане можливим після введення в експлуатацію підстанції «Кремінська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-