Україна та Хорватія співпрацюватимуть у соціальній сфері - меморандум

Україна та Хорватія співпрацюватимуть у соціальній сфері - меморандум

Укрінформ
Міністр соціальної політики України Андрій Рева та міністр праці та пенсійної системи Республіки Хорватія Марко Павіч підписали Меморандум про співпрацю.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики. 

«У галузі соціальної сфери в обох країн є чимало дотичних напрямків, і цим досвідом Міністерства вирішили ділитись одне з одним. Для цього й було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством соціальної політики України й Міністерством праці та пенсійної системи Республіки Хорватія у сфері праці та соціальної політики», -  ідеться в повідомленні.

У прес-службі повідомляють, що на початку зустрічі міністрів Павіч підкреслив, що Хорватія неодноразово наголошувала й продовжує засуджувати анексію Криму, а Рева сказав, що Україна нині переживає той важкий стан, у якому перебувала Хорватія 20 років тому.

Як зазначається, міністр праці Хорватії розповів про  вдалі проекти соціального забезпечення, зокрема, працевлаштування жінок у сільській місцевості.

Також Павіч повідомив, що соціальна сфера Хорватії дуже змінилась за останні два роки. 

«Якщо раніше рівень безробіття в Хорватії був вищим, ніж у середньому в Євросоюзі, то в 2017 році республіка піднялась на третє місце за рівнем зайнятості серед країн Європейського Союзу», -  наголосив Павіч.

У свою чергу Рева зазначив, що проблеми праці та зайнятості пріоритетні в роботі Мінсоцполітики. 

«До прикладу, у 2017-му році ми просунулись уперед, розпочавши реформу сфери умов та оплати праці, що вже дало свої результати у вигляді зростання розміру середньої заробітної плати», - зазначив Рева.

Читайте також: В Україні на обліку в службі зайнятості перебувають понад 350 тис. осіб

У прес-службі повідомляють, що під час зустрічі також обговорювалась тема працевлаштування людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-