У Києві презентували ТЕО парку наземних сонячних панелей у зоні відчуження

У Києві презентували ТЕО парку наземних сонячних панелей у зоні відчуження

Укрінформ
Зона відчуження повинна і може бути використана у промислових цілях. 

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час презентації результатів дослідження доцільності будівництва сонячної електростанції у Чорнобильській зоні відчуження, інформує прес-служба відомства.

«Відновлювальна енергетика на території Чорнобильської зони - це хороший розвиток для території, яка завжди була бюджетною дірою. Її утримання обходиться щороку Україні у мільйони гривень. Зона повинна і може бути використана у промислових цілях. Тому ми вирішили вивчити можливості економічного потенціалу зони відчуження», - сказав Семерак.

Він зауважив, що відповідно до результатів дослідження створення станції є можливим і має ряд переваг.

«Це місце добре підходить для побудови парку сонячної енергетики. Тут збереглася необхідна транспортна та енергетична інфраструктура. Тут є величезна територія, а найголовніше, що обслуговування такого парку не потребує залучення великої кількості людей. Тому цей проект у зоні відчуження може стати гарним ліфтом для нових екологічних технологій в Україні та символом змін, історією успіху України. Зона відчуження відкрита для спорудження сонячних станцій», - пояснив міністр.

Читайте також: Уряд затвердить стратегію низьковуглецевого розвитку ближчим часом - Семерак

У понеділок, 19 березня, у Києві презентували попереднє техніко-економічного обгрунтування встановлення парку наземних сонячних панелей у Чорнобильській зоні відчуження. Прогнозована потужність станції складатиме 1,2 ГВт. У дослідженні враховано особливості території, рівень радіоактивного забруднення території, на якій заплановано розміщення об'єктів сонячної енергетики, правила радіаційної безпеки під час проведення робіт, а також ряд інших важливих показників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-