Містобудівний кадастр допоможе залучити інвестиції - Зубко

Містобудівний кадастр допоможе залучити інвестиції - Зубко

Укрінформ
Створення містобудівного кадастру на державному та регіональному рівнях сприятиме посиленню інвестиційної привабливості України.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у Житомирі під час стратегічної сесії щодо створення містобудівного кадастру в Україні.

«Запровадження містобудівного кадастру – це ще один крок додаткового обліку, створення конкурентного інвестиційного середовища і залучення додаткових коштів до бюджету. Для нас важливі ефективні інструменти, які можуть бути використані для залученні інвестицій і головне, аби інвестор міг побачити карту України як карту можливостей. Над цим працюють органи місцевого самоврядування, органи державної влади і наші партнери», - підкреслив Зубко.

За його словами, важливо, щоб інформація з містобудівного кадастру була публічною. Нині тільки 7% таких даних знаходяться у публічному просторі. Однак навіть ця інформація не оформлена належним чином, що негативно впливає на інвестиційний клімат.

Читайте також: Зубко закликав австрійський бізнес співпрацювати у сфері енергоефективності

«Інвестиційна привабливість повинна базуватися на поєднанні інтересів на державному та місцевому рівнях. Держава має враховувати ті інтереси, які стосуються стратегії регіонального розвитку», - додав Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-