Гроші

Гроші "Ощадбанку" розкрадав директор казначейства - прокуратура

Укрінформ
Підозру у зловживаннях, унаслідок яких "Ощадбанку" завдано майже 17 млн гривень збитків, оголошено директору казначейства АТ “Ощадбанк”.

Про це у Facebook повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №6 спільно з ГУ КЗЕ Служби безпеки України повідомлено про підозру директора казначейства АТ “Ощадбанк”, зловживання якого завдали фінансовій установі майже 17 млн гривень збитків", - зазначають у прокуратурі.

За даними правоохоронців, досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець держбанку під час операцій із облігаціями внутрішньої державної позики, що належали АТ «Ощадбанк», налагодив злочинну схему заволодіння банківськими коштами.

Зазначається, що через посередників службовець відчужував облігації собі та іншим фізичним особам, а отримані від виплати доходу за облігаціями грошові кошти привласнював та перераховував вищезазначеним фізичним особам.

Як повідомляв Укрінформ напередодні, співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно з прокуратурою викрили топ-менеджера АТ «Ощадбанк» на розкраданні грошей.

Читайте також: Ощадбанк уточнив, за що арештували його топ-менеджера

Йому повідомлено про підозру за 2 ст. 364 КК України ( Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби).

Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Посадовця відсторонено від виконання службових обов`язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-