Порошенко представив Смолія колективу Нацбанку

Порошенко представив Смолія колективу Нацбанку

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував екс-очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревій за роботу та привітав Якова Смолія із призначенням на посаду голови Національного банку.

Відеотрансляція заходу з представлення нового голови НБУ велася на Facebook-сторінці Глави держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу привітати із сьогоднішнім переконливим голосуванням нового голову Національного банку Якова Васильовича Смолія”, - зазначив Порошенко.

Він також поінформував, що вже є привітання із обранням нового голови НБУ від іноземних країн-партнерів.

Разом з тим, Президент подякував екс-керівниці Валерії Гонтаревій за роботу в дуже непростій ситуації, в якій знаходилася фінансова й банківська сфера України. За його словами, протягом майже чотирьох років керування Гонтаревою Нацбанком ця установа була дійсно незалежною.

Читайте також: Смолій назвав свої пріоритети на посаді глави НБУ

“Хочу відзначити, що у найважчі часи ви діяли відповідально, професійно. Мені надзвичайно приємно було, коли я зустрічався зі світовими лідерами, не просто політичними керівниками держав, а керівництвом міжнародних фінансових організацій: МВФ, Світового банку, європейських банків, міністерств фінансів країн, і дуже рідко була ситуація, коли б до мене не підходили й окремо не відзначали дуже професійну діяльність Національного банку в дуже непростих умовах”, - звернувся Глава держави до Гонтаревої, вручивши їй великий букет білих троянд.

Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада призначила Якова Смолія головою Національного банку України, попередньо звільнивши з цієї посади Валерію Гонтареву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-