Смолія призначили головою НБУ

Смолія призначили головою НБУ

Фото
Укрінформ
Верховна Рада призначила Якова Смолія головою Національного банку України замість Валерії Гонтаревої. 

За прийняття відповідного проекту постанови №7501 проголосувало 247 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Смолію 57 років і до призначення головою Нацбанку він виконував обов’язки голови НБУ з 11 травня 2017 року, з жовтня 2016 року працював першим заступником колишнього керівника регулятора Валерії Гонтаревої, а з квітня 2014 року – її заступником.

Смолія призначили головою НБУ / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

До роботи у Нацбанку він обіймав посаду директора з питань банківського бізнесу товариства "Престиж-груп" з 2006 року. З 1994 рік по 2005 він займав посаду начальника управління автоматизації, а пізніше – заступника голови правління Акціонерного поштово-пенсійного банку "Аваль".

З часів незалежності до 1994 року Смолій працював у Тернопільському обласному управлінні Національного банку України.

Смолій за спеціальністю математик і навчався у Львівському державному університеті ім. І. Франка, має науковий ступінь кандидата економічних наук.

Читайте також: Рада звільнила Гонтареву

 Як повідомлялося, раніше Рада звільнила з посади голови НБУ Валерію Гонтареву, що займала цю посаду з червня 2014 року.

Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку з посади голови НБУ. Відтоді вона перебувала у відпустці. Смолій як перший заступник голови Нацбанку в цей час керував регулятором.

18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої.

5 лютого Комітет Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Валерії Гонтаревої. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-