У Мін'юсті сформували антирейтинг підприємств-боржників із виплати зарплати

У Мін'юсті сформували антирейтинг підприємств-боржників із виплати зарплати

Укрінформ
Заступник міністра юстиції Світлана Глущенко повідомила про сформований антирейтинг підприємств, котрі мають заборгованості перед своїми працівниками із виплати заробітної плати.

Про це вона сказала  в ефірі каналу «Прямий».

«Із 1 квітня плануємо впроваджувати організаційний захід. Це не буде нормативне врегулювання, вдосконалення. Поки ми про це не кажемо. Ми кажемо про організацію роботи державних виконавців зі стягнення заборгованості з тих недобросовісних підприємців, які не виплачують своїм працівникам тривалий час заробітну плату. Будуть створені мобільні штаби, мобільні групи, які  виїжджатимуть в конкретні підприємства, які є на вершині цього антирейтингу. У нас на сьогодні сформований такий антирейтинг відповідних підприємств», -  зазначила Глущенко.

Читайте також: Вимогу європейського рівня зарплати на Арселорі назвали тиском на компанію

За її словами, на сьогодні в органах Державної виконавчої служби перебуває понад 500 тисяч виконавчих проваджень з примусового стягнення заборгованості. Торік, зазначила заступник міністра юстиції, органами ДВС було стягнуто 2 мільярди 100 мільйонів гривень із заборгованості по зарплаті

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Міністерство юстиції планує з 1 квітня почати стягнення заборгованостей з виплати зарплати за схемою роботи мобільних груп і штабів зі стягнення заборгованостей з аліментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-