Діалог щодо умов співпраці з МВФ триває - Порошенко

Діалог щодо умов співпраці з МВФ триває - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається у пріоритетах для України, триває діалог щодо її умов.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками вітчизняного та зарубіжного бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не маю жодного сумніву в тому, що наш парламент здатний зробити те, що необхідно (для ухвалення закону про Антикорупційний суд у другому читанні - ред.) Куди складнішим, як на мене, є таке питання, як вимога Фонду ще раз підвищити ціни на газ. Хочу, щоб були припинені будь-які інсинуації - наша співпраця з Міжнародним валютним фондом є для нас важливим пріоритетом... І ми робимо все можливе для того, щоб у рамках дискусії з нашими партнерами з МВФ зробити максимум можливого, щоб ця співпраця була продовжена - це пріоритет мій, це пріоритет уряду, це пріоритет парламенту, всієї нашої команди", - сказав Порошенко.

Читайте також: МВФ розкритикував Трампа за рішення підняти мита на сталь та алюміній

Глава держави акцентував, що не має жодного сумніву в необхідності діалогу з Фондом, водночас він зауважив, що прийняття рішень Стокгольмським арбітражем, зміна цінового паритету є новими обставинами, які мають бути враховані.

"І впевнений, що й Міністерство фінансів, яке проводить ці переговори, й інші переговорники докладуть максимуму зусиль, які дозводять знайти розумний баланс між необхідністю співпраці з кредиторами та інтересами українських домогосподарств", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-