ЄБРР надав кредит на будівництво трьох сонячних електростанцій на Вінниччині

ЄБРР надав кредит на будівництво трьох сонячних електростанцій на Вінниччині

Укрінформ
ЄБРР і Фонд чистих технологій надали компанії KNESS Group кредит до 25,9 млн євро в рамках програми фінансування альтернативної енергетики для будівництва трьох сонячних електростанцій на Вінниччині.

Про це йдеться у повідомленні компанії KNESS GROUP, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«ЄБРР та Фонд чистих технологій (CTF) надали KNESS Group кредит на суму до 25,9 млн євро в рамках програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF). Фотогальванічні станції (ФЕС) будуть побудовані у Вінницькій області, а саме у Іллінецькому (10,87 МВт), Тульчинському (11,42 МВт) та Погребищенському (11,6 МВт) районах. Сумарно вони генеруватимуть близько 38 тисяч МВт-год електроенергії щороку, скорочуючи на 37,505 тонн/рік викиди СО2 в атмосферу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідну кредитну угоду керівництвом KNESS GROUP та ЄБРР підписано 2 березня.

Упродовж періоду будівництва будуть створені близько 350 робочих місць. Завершити будівництво ФЕС планується до кінця 2018 року.

Реалізація цього проекту зробить вагомий внесок у забезпечення енергетичної безпеки України та зниження залежності від імпорту енергоресурсів. Будівництво фотогальванічних станцій за підтримки ЄБРР закріплює за Вінниччиною статус лідера із виробництва сонячної електроенергії та є підтвердженням інвестиційної привабливості області.

Читайте також: Нафтогаз домовляється з ЄБРР про новий кредит

KNESS GROUP - українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проекти традиційної і відновлюваної енергетики. До складу KNESS GROUP входять ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» - генпідряд з проектування та будівництва об’єктів відновлюваної енергетики та розподільчих мереж, ТОВ «ПЕК Енерго» - виробництво українського обладнання для відновлюваної енергетики, ТОВ «ПЕК Сервіс» - сервісне оперативне та експлуатаційне обслуговування сонячних електростанцій та високовольтних підстанцій, а також ТОВ «KNESS Construction» - ЕРС-контрактор: проектування та будівництво сонячних електростанцій і ТОВ «KNESS R&D Center»  - інноваційні та технологічні розробки у сфері відновлюваної енергетики.

На сьогодні KNESS GROUP реалізовано 85 проектів в традиційній та відновлюваній енергетиці; побудовано 27 ФЕС у шести областях України, загальною піковою потужністю понад 197 МВт; виготовлено 143 МВт обладнання для 19 ФЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-