НАБУ прийшло з обшуками на Запорізький титано-магнієвий

НАБУ прийшло з обшуками на Запорізький титано-магнієвий

Укрінформ
У вівторок, 6 березня, НАБУ проводить обшуки на території ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК).

Інформацію про проведення слідчих дій на підприємстві Укрінформу офіційно підтвердили у прес-службі НАБУ.

«Дійсно, сьогодні, 6 березня, детективами НАБУ у рамках розслідування раніше відкритого провадження на ЗТМК проводяться слідчі дії – обшуки», - повідомили у прес-службі.

Що конкретно і в зв'язку з чим детективи НАБУ шукають сьогодні на підприємстві, у прес-службі не уточнили, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2016 р. НАБУ було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) у зв'язку з нецільовим використанням коштів, що призначалися на модернізацію виробництва ЗТМК. Слідство встановило, що протягом 2014-2015 років на модернізацію виробництва ЗТМК компанія-співвласник TOLEXIS TRADING LIMITED виділила 880 млн грн. Проте директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, вчинив розтрату більшої частини отриманих грошових коштів (492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб. Кошти були спрямовані на погашення заборгованості ЗТМК перед ВАТ «Холдингова компанія «Енергомережа», ВАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Комерційний банк «Надра» і ТОВ «Синтез Ресурс».

Читайте також: Під час обшуків в Ісламському центрі знайшли 100 творів із пропагандою насильства

У ході розслідування, в окреме кримінальне провадження були виділені матеріали, що стосуються діяльності директора ЗТМК Володимира Сівака. У листопаді 2016 р. посадовцю було висунуто обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на суму 492 млн грн. Нині матеріали цього кримінального провадження - на розгляді в суді.

ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» - єдиний виробник губчастого титану в Європі. ТОВ створене в 2013 році державою в особі Фонду державного майна України (володіє 51% статутного капіталу) і Кіпрською компанією TOLEXIS TRADING LIMITED (49%), яка зобов'язалася сплатити борги ДП ЗТМК, на основі якого було створено ТОВ ЗТМК, та інвестувати 110 млн доларів США на впровадження передових технологій і обладнання вітчизняних і зарубіжних фірм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-