Нафтогаз перепитає у Газпрому, чи буде той зривати контракт ще й у квітні

Нафтогаз перепитає у Газпрому, чи буде той зривати контракт ще й у квітні

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" звернеться до Газпрому з метою з'ясувати, чи має намір російська компанія постачати газ у квітні відповідно до контракту купівлі-продажу газу.

Про це на брифінгу сказав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звернемося до них щодо того, що маємо отримати певну ясність на квітень, чи будуть вони виконувати свої контрактні умови, чи не будуть. Щоб ми визначили, чи ми будемо отримувати газ від Газпрому, чи знову закуповувати газ з європейського напрямку і вимагати відповідну компенсацію, якщо цей газ буде більш дорогим, ніж від Газпрому за контрактом після змін, внесених відповідно до рішення арбітражу", - сказав Вітренко. 

Він нагадав, що у березні Україна очікувала отримати від Газпрому 18 млн кубометрів газу на добу. 

"Ті обсяги, які ми очікували від Газпрому, ми замістили їх обсягами з Європи", - зазначив Вітренко.

Читайте також: Нафтогаз: контракт закінчиться раніше, ніж Газпром встигне його розірвати

Як повідомлялося, у лютому Нафтогаз здійснив передоплату за газ Газпрому в очікуванні початку постачань газу з 1 березня. Проте російська компанія повернула гроші й відмовилася поставляти газ.

Україна, придбавши газ у Європи, заплатила за нього на 34% більше, ніж мала сплатити за газ, який мав бути поставлений Газпромом відповідно до контракту купівлі-продажу газу. Відповідну суму компенсації буде виставлено Газпрому, про що російську компанію вже попередили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-