Нафтогаз мав би пам'ятати, з ким має справу - Гройсман

Нафтогаз мав би пам'ятати, з ким має справу - Гройсман

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" мав передбачити, що Газпром, як компанія країни-агресора, шукатиме варіанти, щоб заподіяти Україні шкоду.

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація є абсолютно контрольованою, і жодних негативних явищ відбуватися не буде. Хоча нам потрібно було ввести раніше спланований план, який передбачає економію, щоб збалансувати систему. Ця проблема виникла саме тому, що Газпром не виконує рішення Стокгольмського арбітражу, а з іншого боку Нафтогаз мав би передбачити, з ким вони мають справу, і перестрахуватися, щоб ситуація не була такою, якою вона є", - сказав Гройсман.

За його словами, план економії діятиме протягом 5 днів, а у вівторок ситуація має перейти у штатний режим. 

"Ситуація абсолютно контрольована. Хочу, щоб ми завжди пам'ятали, що країна-агресор завжди знаходитиме будь-які варіанти, щоб заподіяти Україні шкоду. Нафтогаз мав би бути більш обачливим", - додав Гройсман.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що контрактами між Нафтогазом та Газпромом не передбачено право їх розірвання в односторонньому порядку, і подібні заяви Газпрому можуть пояснюватися лише небажанням виконувати свої контрактні зобов'язання. 

Читайте також: Газовий конфлікт: Порошенко пригрозив Газпрому новим позовом у Стокгольм

Як повідомляв Укрінформ,  глава правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що після рішення Cтокгольмського арбітражу не на свою користь Газпром ініціюватиме розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на постачання і транзит газу.

У Нафтогазі заявили, що наразі не отримували від російського Газпрому жодних документів про розірвання контрактів на купівлю-продаж і постачання газу.

У лютому Нафтогаз здійснив передоплату газу Газпрому, чекаючи початку поставок газу з 1 березня. Проте російська компанія повернула кошти в повному обсязі і відмовилася постачати газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-