В Одеському порту ДФС почала по-новому контролювати контейнерні перевезення

В Одеському порту ДФС почала по-новому контролювати контейнерні перевезення

Укрінформ
У рамках Глобальної програми контролю за контейнерними перевезеннями на базі Одеського морського торговельного порту почала діяти Припортова група митного контролю ДФСУ.

У церемонії відкриття Припортової групи митного контролю за контейнерними перевезеннями взяли участь виконувач обов'язків голови ДФСУ Мирослав Продан, голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов та перший секретар Посольства Канади в Україні Пітер Жанура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У січні поточного року Україна за підтримки уряду Канади підписала Меморандум з Управлінням ООН з протидії наркотикам та злочинності і Всесвітньою митною організацією і стала 49-ю країною-учасницею Глобальної програми контролю за контейнерними перевезеннями. Відтепер ми маємо змогу у режимі онлайн відслідковувати контейнерні потоки і реально контролювати наявність в окремих контейнерах наркотиків, зброї, товарів подвійного призначення, контрафактних та інших нелегальних товарів", - зазначив Продан.

До складу Припортової групи, діяльність якої координуватиме заступник керівника Одеської митниці Олександр Халковський, входять десять службовців - п'ятеро митників і п'ятеро прикордонників. Усі вони пройшли відповідні тренінги, отримали сертифікати та навчились взаємодіяти з іншими структурними підрозділами ДФСУ, ДПСУ та спеціалізованими міжнародними організаціями.

А головне, наголосив в.о. голови ДФСУ, що "Припортова група митного контролю за контейнерними перевезеннями інтегрована не лише в електронну базу ДФСУ та ДПСУ, а й отримала доступ до відповідних міжнародних баз митного контролю за контейнерними перевезеннями. Це новий інструмент, що дає змогу в онлайн режимі відстежувати переміщення контейнерів, які можуть, за даними ризикоорієнтованої системи, вміщати наркотичні чи інші нелегальні товари. Перевіряти з допомогою відповідних інструментів такі контейнери, піддавати товари експрес-аналізу та блокувати їх переміщення".

Читайте також: Глава Фіскальної служби обіцяє розібратися зі штрафом Коболєва

Продан висловив вдячність першому секретарю Посольства Канади в Україні Жанурі за надану урядом Канади значну фінансову та організаційну підтримку при реалізації важливого пілотного проекту і зауважив, що такий же підрозділ митного контролю за контейнерними перевезеннями розпочне невдовзі функціонувати в аеропорту Бориспіль.

Очільник ДФСУ додав, що сьогодні разом з очільником Державної прикордонної служби України Петром Цигикалом раді вітати в Одесі голову Місії Євросоюзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні Славоміра Піхора, гендиректора Митної служби Республіки Молдова Віталія Врабія та інших представників сусідньої країни, з якими давно координують міжнародну діяльність, а також регіонального координатора програми з контролю за контейнерними перевезеннями у Чорноморському регіоні та Південному Кавказі Наіду Шамілову та інших представників міжнародних організацій.

У свою чергу голова Одеської ОДА Максим Степанов висловив упевненість, що "саме у тісній взаємодії з міжнародними організаціями митники та прикордонники України зможуть успішно вести боротьбу з нелегальними перевезеннями, в тому числі протидіяти поширенню наркотиків та зброї".

Варто зазначити, що в.о. голови ДФСУ взяв сьогодні участь також у науково-практичній конференції "Митне законодавство України: проблеми правозастосовчої практики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-