Банкам можуть надати перехідний період для введення нових стандартів звітності

Банкам можуть надати перехідний період для введення нових стандартів звітності

Укрінформ
У Національному банку готові надати банкам перехідний період для переходу на МСФЗ 9, якщо побачать негативний вплив на регулятивний капітал при переході на цей стандарт.

Про це на круглому столі на тему: "Перехід на МСФЗ 9: на низькому старті" сказав директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми побачимо негативний вплив на капітал при переході на МСФЗ 9, що перевищує наші очікування, то ми будемо думати про те, що, можливо, банкам слід надати перехідний період, щоб виконати показники адекватності капіталу до цільового рівня», - сказав Ваврищук.

Він зазначив, що після подання банками звітності за І квартал, в НБУ вже більш точно будуть розуміти цей вплив на регулятивний капітал.

Читайте також: Обмежувальна політика НБУ стримує кредитування економіки - Данилишин

Як повідомлялось, з 1 січня 2018 року запрацював Міжнародний стандарт фінансової звітності №9 “Фінансові інструменти” (МСФЗ 9). Він передбачає розрахунок втрат за кредитами за принципом очікуваних збитків. Раніше у НБУ заявляли, що перехід на МСФЗ 9 призведе до одноразового зниження власного капіталу банків, проте не матиме суттєвого впливу на регулятивний капітал, який згідно з Положенням визначається на основі оцінки кредитного ризику (пруденційних резервів) і вже враховує очікувані збитки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-