Прихід GЕ в Україну став можливим після переговорів із Трампом — Порошенко

Прихід GЕ в Україну став можливим після переговорів із Трампом — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що залучити на український ринок американську компанію General Еlectric вдалося завдяки переговорам із президентом США Дональдом Трампом у червні минулого року.

Про це Порошенко розповів, виступаючи на церемонії підписання угоди між “Укрзалізницею” та GE, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Можу розкрити таємницю сьогодні, із чого це все почалося. У червні під час мого візиту до США, до Вашингтона, до Білого дому під час моєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом ми домовилися про те, що ми маємо наповнити україно-американські відносини конкретним практичним змістом. І це відбулося”, - зазначив Глава держави.

Він зауважив, що вдалося домовитися про співпрацю в оборонній, енергетичній сферах, у машинобудуванні, транспортному будівництві, харчовій і переробній промисловості, збільшення американських інвестицій в Україну.

Наслідком таких домовленостей, за словами Порошенка, у тому числі й став прихід в Україну  General Еlectric.

Читайте також: Укрзалізниця підписала угоду з General Еlectric на виробництво локомотивів

Як відомо, рамкова угода між "Укрзалізницею” та GE передбачає модернізацію локомотивного парку та будівництво нових локомотивів. Однією з умов угоди є локалізація виробництва локомотивів в Україні: на першому етапі - 10%, пізніше — 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-